Ontmoet de Vlaamse meester Jan Van Eyck en geniet van een speciale korting

30 Jan 2020

Mocht je het nog niet gehoord hebben: het thema van het jaar in ons mooie Gent is… ‘OMG! Van Eyck was here!’ Jan Van Eyck, die als schilder reeds roem vergaarde in de 15de eeuw, is voor altijd gelinkt aan Gent via het Lam Gods, één van zijn bekendste werken, dat geconserveerd wordt in de Sint-Baafskathedraal, op slechts 100m van ons hotel.


In 2020 brengt de stad hulde aan het werk van Van Eyck en zijn tijdgenoten. Er is niet veel dat we zeker weten over zijn leven, en weinig van zijn schilderijen hebben het overleefd: slechts een twintigtal stukken zijn met zekerheid aan de Vlaamse kunstenaar toegeschreven.

Dit jaar organiseert het Museum van Schone Kunsten (MSK) de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit, waarvoor negen van zijn kunstwerken, verschillende stukken uit zijn atelier en een honderdtal meesterwerken uit de late Middeleeuwen naar Gent reisden. Natuurlijk zullen de acht gerestaureerde luiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ ook deel uitmaken van de expositie.


Dit meesterwerk van de Van Eyck-broers heeft al heel wat dingen meegemaakt sinds Jan het in 1432 voltooide: gedurende zes eeuwen was het het voorwerp van dertien misdaden en zeven diefstallen, en het luik van de Rechtvaardige Rechters ontbreekt nog steeds. Het is al bij al een wonder dat zoveel van het werk überhaupt intact is gebleven!


Jan zelf was misschien wel de beroemdste Europese schilder van zijn tijd. Hij was kamerdienaar en hofschilder van hertog Filips de Goede, en speelde een beslissende rol in de ontwikkeling van de olieverftechniek.

We zullen echter nog niet té veel over hem verklappen…er valt namelijk nog veel meer te ontdekken, en daarvoor kom je Gent beter zelf bezoeken! ;-)


Zoals altijd ligt ons Flandria hotel vlak om de hoek – dus om deel te nemen aan de viering, hebben we een speciale aanbieding voor onze gasten: al wie een reservering maakt in ons hotel voor 2 of meer nachten in februari, krijgt 50% korting op de laatste nacht van hun verblijf!

Raadpleeg onze beschikbaarheid op onze website, gebruik de kortingscode VANEYCK20 bij het boeken, en laat de pret beginnen!

Bronnen & Infos
Toerisme Vlaanderen
MSK Gent
N. Charney , Stealing the Mystic Lamb, x-1

Picture credits: Stad Gent, MSK Gent, Uit in Vlaanderen.KIES HOE U WIL RESERVEREN