Covid-proof activiteiten in Gent deel 1: tijd voor wat cultuur

05 Mar 2021

Deze voorbije maanden hebben ons Flandria Hotel en de stad Gent creatieve en veilige manieren bedacht om samen te leven met covid-19.

Om veiligheidsredenen blijven bars en restaurants (deels) gesloten voor de voorzienbare toekomst, maar dat betekent niet dat er niets te doen is in ons mooie Gent.

 We hebben een lijst samengesteld met wat fijne, covid-proof activiteiten voor je bezoek aan onze prachtige stad. Tijd voor wat cultuur!


Covid-proof musea open in Gent

Zo goed als al onze musea zijn open, dus je kan gerust komen genieten van de moderne en klassieke kunsten, design, lokale musea, het gravensteen en nog veel meer (onthoud wel dat tickets op voorhand moeten worden gereserveerd om alles covid-veilig te houden).

Je kan een overzicht vinden van alle fijne musea in Gent bij Visit Gent,ent, maar hier zijn enkele van onze suggesties:

  • STAM, het stadsmuseum: STAM vertelt het verhaal van Gent van de Middeleeuwen tot het heden. Gehuisd in een combinatie van de 14de-eeuwse abdij, het 17de-eeuwse klooster en wat 21ste-eeuwse nieuwbouw, is het de perfecte plek om Gents verleden, heden en toekomst te ontdekken. 


  • Huis van Alijn: In het midden van het oude stadscentrum, bevindt Huis van Alijn zich in het enige bewaarde godshuis van Gent. Dit museum vestigt de aandacht op het gewone, dagdagelijkse leven van de 20ste-eeuwse inwoners van de stad. Huis van Alijn is trouwens ook leuk voor de kinderen! Momenteel houdt het museum een tentoonstelling over de interessante levens van Belgische circusartiesten. Wist je dat sommigen van hen vrienden waren van onze lieve Betty Bijoux?


  • Industriemuseum: Een eeuw geleden was Gent een levendige fabrieksstad, en in dit museum reis je terug in de tijd om dat verleden te ontdekken! Op slechts 10 minuten wandelen van Flandria Hotel kan je het verhaal van de industriële revoluties en Gents fantastische textielverleden verkennen. 


  • SMAK: het stadsmuseum voor modern kunst is gelegen in het Citadelpark, vlak naast het museum voor schone kunsten. Dit is de place to be als je geïnteresseerd bent in modern kunst. Tot 2 mei kan je daar ook Anna Boghiguians eerste solo tentoonstelling in België gaan ontdekken, bestaand uit schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, sculpturen én installaties. 


  • MSK: het museum van schone kunsten is één van de oudste musea in België, met een collectie die een periode bestrijkt van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Het is dus de perfecte plek voor liefhebbers van klassieke kunst. Als je je dag wil vullen indrukwekkende kunstwerken, heb je de juiste locatie gevonden! 


  • Gravensteen: deze mystieke burcht heeft de meest interessante geschiedenis om te ontdekken, die helemaal teruggaat tot de Romeinse tijd. Ga eens kijken naar het pantser van middeleeuwse ridders en de marteltuigen die werden gebruikt om criminelen te straffen.


Covid-proof wandelingen in Gent 

Als je klaar bent met cultuur, kan je natuurlijk ook gewoon eens gaan wandelen. In het stadscentrum zijn er verschillende corona-proof wandelingen die je Gent laten ontdekken.

Haal hier wat inspiratie en een gratis wandelkaart van Gent, of dompel jezelf hier onder in graffiti en straatkunst.


Als je wat echte lokale vibes wilt, dan is Walk Local iets voor jou – zestien bekende Gentenaren hebben hun verborgen parels voor jou verzameld!

Of misschien wil je het beste van beide werelden: wandelen én cultuur? Dan zijn de Van Eyck wandelingen exact wat je zoekt. Neem een kijkje naar de Van Eyck in The Stad wandelingen met VIZIT gidsen, of the OMG! Seven senses tour (begint opnieuw in april). We hopen dat we je wat inspiratie hebben gegeven om ons geliefde Gent te komen ontdekken, maar als je nog twijfelt, hebben we een cadeau voor jou:


Neem een kijkje naar de kamers van ons Flandria Hotel en gebruik de code COVIDPROOF50 om 50% korting te krijgen op je reservering. Denk er niet te hard over na, boek een fijne covid-proof ontsnapping in het centrum van Gent!


Fotocredits: Ilena Baldassini, Titus Simoens.

KIES HOE U WIL RESERVEREN